Rólunk

Húsz évvel ezelőtt magyar magánszemélyek alapították a Refra-System Kft.-t. 1989 novemberében az alapötlet az volt, hogy új szolgáltatásokat és termékeket nyújtsanak a magyar tűzállóanyag ipar számára.

Az első tíz évben számos kemence- és K+F projekt tartozott a céghez és számtalan öntödét láttunk el tűzálló betonnal és masszával.

A 90’-es évek végén a cég profilját tűzálló anyag újrahasznosításával bővítettük, hogy vevőinket a legjobb minőségű tűzálló anyaggal tudjuk ellátni. Folyamatosan fejlesztjük termelési kapacitásunkat és technológiánkat, hogy megfeleljünk a partnereink által támasztott változatos követelményeknek.

2003-ban részt vásároltunk egy már létező kerámiaszűrő gyártó cégben. Célunk az volt, hogy megújítsuk a termelési technológiát és eljárásokat annak érdekében, hogy állandó minőséget és rugalmas kiszállítást tudjunk biztosítani. 2006-ban ezt a célunkat elértük.

2007-ben jelentősen átalakítottuk a tűzállóanyag feldolgozó rendszerünket, így elértük jelenlegi kapacításunkat.

2008. január 1.-én megvásároltunk egy finom őrlésre és osztályozásra specializálódott céget. Ezzel szélesebb körben tudjuk a vevői igényeket kielégíteni.

Cégünk életében legfontosabb mérföldkő, hogy 2008 májusában pályázatot adtunk be speciális olvasztott anyagok gyártásának technológiai fejlesztésére. Pályázatunkat támogatásra méltónak találtak és szalonnai üzemünkben már megkezdtük a próbagyártásokat. Ezen a telephelyünkön K+F lehetőség is van, hogy a vevőinket még jobb és speciálisabb termékekkel tudjuk ellátni.

Hisszük, hogy tudásunk segíthet Önnek céljai hatékonyabb elérésében.

Puskás Ferenc
ügyvezető igazgató